NordNews
Avem ce spune

O nouă lege l-ar putea face pe Vladimir Putin senator pe viață

O nouă lege care urmează să fie adoptată rapid de Parlamentul rus l-ar face pe Vladimir Putin senator pe viaţă, după ce va părăsi funcţia de preşedinte al ţării. Noua lege a fost introdusă chiar de Vladimir Putin şi i-ar garanta imunitatea juridică şi alte avantaje ale funcţiei, transmite tvrmoldova.md.

Legea vine la doar patru luni după ce Putin a schimbat constituţia pentru a-i permite deţinerea funcţiei de preşedinte până în 2036. Această schimbare, în urma unui vot la nivel naţional văzut în Occident ca fiind nelegitim, a fost interpretată pe scară largă ca un mesaj că Putin căută să rămână la putere până la vârsta de 83 de ani. Mişcarea surpriză din acestă săptămână poate fi un semn că Putin intenţionează să numească un succesor în viitorul apropriat.
Totuşi cel mai probabil mişcare este o poliţă de asigurare în cazul în care este forţat să plece de la putere sau pleacă din pricina unor probleme medicale. Potrivit noilor reguli, Putin va putea deveni senator pe viaţă în termen de trei luni de la părăsirea preşedinţiei. Schema va permite, de asemenea, alţi şapte senatori pe viaţă, oameni care au oferit „un serviciu remarcabil ţării”, o mişcare care poate permite recompense celor mai apropiaţi prieteni ai săi.Putin este deja cel mai longeviv lider de la Kremlin, de la Stalin încoace.
El a preluat preşedinţia rusă de la Boris Eltîn în ultima zi a anului 1999 – şi a fost şef de stat de atunci, cu excepţia a patru ani când a fost prim-ministru între 2008-2012, când aliatul său Dmitri Medvedev a preluat temporar funcţia.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"