NordNews
Avem ce spune

O nouă schemă de escrocherie la Bălți. Oamenii sunt rugați să fie mai vigilenți

O nouă schemă de escrocherie la Bălți. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție, noul scenariu are drept scop spargerea conturilor VB24 Web și Mobile a deținătorilor de card.

De această dată, infractorii iau legătura cu deținătorii de carduri prin intermediul anunțurilor plasate pe site-uri de comercializare a bunurilor și pe rețelele de socializare (999.md, Facebook, Odnoklasniki, etc.). Aceștia se arată interesați de bunul propus spre comercializare și sub pretextul procurării/ rezervării acestuia solicită date personale precum: numărul cardului, codul de securitate (CVV/CVC), parolele unice expediate prin SMS la numarul de telefon mobil al deținătorului de card.
În realitate, datele sunt folosite în mod fraudulos, și anume, cu scopul accesării VB24 Web și Mobile, de unde escrocul gestionează conturile bancare ale victimelor. Obținând acces la conturile Web/Mobile-banking ale clienților-vanzătorilor-deținători de carduri, escrocul efectuează ulterior transferuri de bani P2P către alte carduri și/ sau conturi) sau diverse plăți online.
Nu uitați că, pentru orice transferuri de bani pe cardul D-voastră bancar, persoana care efectuează transferul are nevoie doar de numărul cardului!
Atenție! Reprezentanții băncii sau alte structuri niciodată nu vor solicita: parole /PIN /CVV/CVC /coduri unice (OTP-uri) primite la numărul D-voastră de telefon.
Dacă pentru efectuarea transferului, ridicarea câștigului, a recompensei etc., vi se cere codul PIN al cardului, data expirării, CVV/CVC codul acestuia, trebuie să vă alarmați și să cunoașteți că aceștia sunt infractori!
Fiți vigilenți și protejați-vă banii și datele personale, îndeamnă reprezentanții forțelor de ordine.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"