NordNews
Avem ce spune

O nouă scurgere de informații. Hackerii ar fi spart contul de telegram al ministrului Alaiba

O nouă scurgere de informații pe telegram. De această dată, hackerii ar fi spart contul de telegram a ministrului Economiei, Dumitru Alaiba. În presupusa conversație, Președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, a promovat un proiect de lege privind serviciile de audit, care ar ajuta o bancă comercială să economisească 20-30 de mii de euro pe an. Interes în adoptarea acestei legi și promovarea ei cât mai rapidă îl manifestă vicepreședintele VictoriaBank, Vitalie Corniciuc, iar Dumitru Alaiba promite să ,,o împingă”.

 

Prima reacție la spargerea contului de telegram a lui Dumitru Alaiba a venit de la colegul său din PAS, deputatul Radu Marian. ,,Avem indicii că atacul cibernetic asupra mai multor lideri PAS, altor lideri politici, jurnaliști, aleși locali a fost pus la cale de gruparea hoției și războiului, cu ajutorul FSB-ului rusesc. Aceștia au spart canalele de Telegram ale unor colegi și au publicat mai multe conversații. Văzând că nu au găsit decât conversații neînsemnate, au fabricat și discuții născocite, desenând tot ce le trece prin cap. Nu le-au plasat pe toate imediat, deoarece le ia timp să le născocească, să traducă din rusă, să le amestece cu cele reale și să introducă fragmente inventate de ei printre discuții reale. Oricâte minciuni ar născoci, fugarii și hoții trebuie să știe un lucru: niciun atac mediatic, nici oprirea gazului și a energiei, pusă la cale împreună cu patronii lor din FSB, nici fabricarea de discuții nu pot opri mișcarea înainte a țării noastre, dreptatea și pedeapsa hoților. Sancțiunile încep să doară, pedepsele se apropie, iar sub sancțiuni vor cădea și cei care ajută gruparea hoției și războiului să vândă țara. Așa că nu uitați să vă desenați și cătușe, dacă tot v-ați pus pe șotii.”

Amintim că, Canalul de telegram al președintei Maia Sandu, dar și al vicepremierului Andrei Spînu, au fost sparte cu puțin timp în urmă. Pe pagina acestora a apărut un mesaj cu acuzații dure la adresa guvernanților. Pe pagina de Telegram a Maiei Sandu a apărut un mesaj dubios.

Corupția a prins rădăcini adânci în instituțiile statului, iar cei care au misiunea să combată acest flagel și sa promoveze o justiție corectă, se întrec la abuzuri criminale”. Potrivit autorilor, a fost spart canalul de Telegram al ministrului Justiției Sergiu Litvinenco și publicate conversații private ale acestuia.

Mai multe conversații private atribuite ministrului Justiției Sergiu Litvinenco pe Telegram au fost făcute publice pe un site nou creat. Potrivit administratorilor acestui portal online, care nu-și divulgă identitatea, aceasta ar fi „cea mai mare scurgere de corespondență privată a oficialilor de rang înalt din R. Moldova.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"