NordNews
Avem ce spune

O nouă tehnologie destinată să înlocuiască hard-diskul

Producătorii de SSD-uri promovează o mare varietate de dispozitive pentru stocare pentru fiecare buzunar, cu diferenţe de anduranţa în timp, viteze de transfer a datelor şi numărul de operaţii pe secundă (IOPS) care pot fi desfăşurate concomitent, transmite descopera.ro.
Spre deosebire de clasicele hard disk-uri mecanice, SSD-urile sunt în mare parte suficient de rapide pentru nevoile utilizatorilor de PC-uri şi sisteme laptop, diferenţele de performanţă sunt infime în utilizarea de zi cu zi a calculatorului. aşadar, alegerea unui SSD ieftin nu este un compromis, ci o idee chiar bună dacă dorim să economism bani.
Atunci când bugetul alocat lasă ceva spaţiu de decizie, alegerea unei SSD de capacitate mai mare este totuşi o soluţie inspirată. Iar dacă bugetul este foarte limitat, tot este bine, pentru că un SSD este mai bun decât un HDD pentru găzduirea sistemului de operare şi câteva aplicaţii, viteza primului fiind resimţită în folosirea obişnuită a calculatorului.
Mai mult, hard disk-urile rămân şi fără ultimul atuu, preţul mai mic raportat la capacitatea de stocare. Noua generaţie de chip-uri NAND Flash cu tehnologie QLC (quad-level-cell) oferă capacităţi excelente de stocare, iar preţurile deja în scădere accelerată vor urma să coboare şi mai mult anul următor, pe măsură de tehnologia de fabricaţie se apropie de maturitate.
Între timp, iată câteva opţiuni pentru un upgrade de efect, la un SDD bun şi ieftin:

Kingston A400 120G / ADATA Ultimate SU650 120GB

Cu preţuri aproape la fel, de aproximativ 110 lei, SSD-urile Kingston A400 şi ADATA Ultimate SU650 de 120GB reprezintă un minim necesar pentru orice PC sau laptop. Sunt potrivite pentru găzduirea sistemului de operare şi pot fi folosite alături de un hard-disk pentru datele mai voluminoase. Ambele SSD-uri beneficiază de garanţie 3 ani şi pot fi instalate în orice PC  cu interfaţă SATA şi slot pentru dispozitive de stocare cu format 2.5”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"