NordNews
Avem ce spune

O profesoară concediată pentru că și-a obligat elevii de culoare să se prefacă a fi sclavi, apoi i-a călcat în picioare, susține că ea e victima

O profesoară din New York, care a fost concediată după ce i-a forțat pe elevii săi de culoare să „se prefacă a fi sclavi”, în timpul orei de istorie, susține că ea este victima și dă în judecată autoritățile, scrie New York Daily News, citat de digi24.ro.
Patricia Cummings a fost acuzată că i-a obligat pe trei elevi ai săi de la o școală din cartierul Bronx să se întindă pe podea, pentru a ilustra condițiile în care erau transportați sclavii pe vapoare.
Profesoara i-ar fi călcat apoi cu picioarele pe spate „pentru a le arăta cu adevărat ce înseamnă să fie sclavi”.
Femeia a fost concediată, însă contestă acum decizia în instanță și cere despăgubiri de 120 de milioane de dolari. Avocatul profesoarei susține că ea este o victimă a discriminării și că din acest motiv părinții de culoare albă refuză să își trimită copiii la școlile din Bronx.
Incidentul de la școală s-a petrecut la începutul anului. Elevii femeii au acuzat-o pe profesoară de rasism și rele tratamente, după ce s-ar fi urcat cu picioarele pe spatele unei fete de culoare întinse pe jos și a întrebat-o: „Cum este? Vezi cum e să fii sclav?”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"