NordNews
Avem ce spune

O renumită interpretă de operă din Republica Moldova s-a stins din viață

Una dintre cele mai celebre interprete de operă din Republica Moldova, Valentina Savițcaia, s-a stins din viață ieri, la vârsta de 93 de ani.
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării anunță că Artista Poporului Valentina Savițcaia a murit pe data de 9 martie.
” Voce măiastră asemenea surorii sale mai mari, Tamara Ciobanu, Valentina Savițacaia a fost una dintre fondatoarele operei naționale, activând în cadrul Teatrului Național de Operă și Balet mai bine de trei decenii și lăsând o amprentă inconfundabilă asupra dezvoltării acestei instituții.”, menționează ministerul printr-un comunicat de presă.
Artista poporului  a jucat în prima operă moldovenească – „Grozovan”, fiind deosebit de  apreciată de colegii de breaslă cît și de iubiitorii de muzică clasică.
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării informează că corpul neînsuflețit al artistei va fi depus mâine, 11martie,  între orele 10:00-12:00, la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, unde toți doritorii își vor putea lua rămas bun de la Valentina Savițcaia.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"