NordNews
Avem ce spune

O săptămână din viața penitenciarelor din R. Moldova

Săptămâna trecută, în penitenciare a fost înregistrat un număr de 7064 persoane, 74  – persoane eliberate, 63 – reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală, 973 – încadrate benevol în câmpul muncii, transmite Serviciul mass-media al ANP.
Potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de 192 ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 2763 persoane.
De asemenea, în activitatea Direcției medicale, la spitalul penitenciar Pruncul, pe motiv de sănătate au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 26 deținuți, din 9 instituții penitenciare, din cont propriu – 2, totodată fiind efectuate 9 apeluri la 112, pentru asistență medicală de urgență.
În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului administrației penitenciare au depistat: un telefon mobil, un litru de alcool și mai multe accesorii. Persoanele civile reținute au fost predate organelor de poliție.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"