NordNews
Avem ce spune

O săptămână din viața penitenciarelor din R. Moldova

Săptămâna trecută, în penitenciarele din R. Moldova a fost înregistrat un număr de 7110 de deținuți, 116  persoane au fost eliberate, 84 – reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală, iar 970 de persoane au fost încadrate benevol în câmpul muncii. Doi condamnați au fost transferați din Federația Rusă și plasați în Penitenciarul nr.13 din Chișinău, transmite Serviciul mass-media al Autoritatea Națională a Penitenciarelor (ANP).
Potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de 277 de ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Circa 5000 de deținuți au beneficiat de programele educative și psiho-sociale.
De asemenea, la spitalul penitenciar Pruncul au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 18 deținuți din 5 instituții penitenciare din republică, alți 9 au apelat la 112, solicitând asistență medicală de urgență.
Totodată, în scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, reprezentanții administrației penitenciarelor au depistat, în urma efectuării perchezițiilor, un telefon mobil, 4 litri de alcool, un pachet cu substanță vegetală de proveniență necunoscută, presupusă a fi narcotice și mai multe accesorii.
Persoanele civile reținute în cazurile date au fost predate organelor de poliție.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"