NordNews
Avem ce spune

O statistică tristă a weekend-lui – 1300 de conducători auto sancționați

Poliția de Patrulare a sancționat în acest weekend 1300 de conducători auto, pentru încălcarea Regulamentului Circulaţiei Rutiere. Printre cele mai grave încălcări, comise de conducătorii auto, se numără depășirea vitezei și conducerea vehiculului în stare de ebrietate.

Cristina Ababii, ofițer de presă al InspectoratuluiNațional de Poliție (INP), a declarat pentru nordnews. md că în acest weekend au fost amendați peste 1300 de șoferi, dintre care 566 de conducători auto au fost trași pe dreapta, pentru că au depășit limita de viteză stabilită prin lege, 41 – pentru conducerea automobilului fără premis, iar 23 de șoferi au fost depistați conducând automobilul în stare de ebrietate.

Tot în această perioadă, s-au produs 18 acidente rutiere, în urma cărora 4 persoane au decedat, iar 23 de persoane au suferit traume.

INP aminteşte că scopul activităţilor desfăşurate este de a salva vieţi omenești, iar viteza excesivă este una din cauzele principale ale accidentelor rutiere. Totodată, INP recomandă şoferilor să respecte limitele de viteze admise, să păstreze distanţa corespunzătoare faţă de vehiculul din faţă şi să circule cu atenţie sporită în cazul vizibilităţii reduse.

Amintim că de la începutul anului curent, pe teritoriul țării, s-au produs peste 2000 de accidente rutiere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"