NordNews
Avem ce spune

O țigară aprinsă a provocat un incendiu într-o casă din raionul Rîșcani. O femeie a murit

O femeie de 78 de ani a decedat, iar un bărbat de 53 de ani, fiul acesteia, au suferit arsuri ieri, în urma unui incendiu, produs în casa lor. Pompierii presupun că focul a izbucnit de la o țigară aprinsă, scrie tv8.md.
Incendiul a avut loc în satul Proscureni din raionul Rîșcani. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat ieri, la ora 13.51.
„La fața locului a fost îndreptat un echipaj de pompieri, care a stabilit că într-o locuință arde salteaua și lenjeria de pat, iar două persoane au avut de suferit”, informează serviciul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).
Bărbatul a fost preluat de ambulanță și dus la spital cu diagnoza: intoxicație cu monoxid de carbon.
„Potrivit primelor cercetări s-a stabilit că cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza unei țigări nestinse. Toate circumstanțele cazului urmează a fi stabilite ulterior”, se mai precizează în comunicatul de la IGSU.
Pompierii atenționează repetat oamenii să respecte regulile antiincendiare în special la utilizarea focului deschis, fumat sau exploatarea surselor de încălzire.
Conform datelor statistice ale IGSU de la începutul anului 2019 în Republica Moldova au avut loc 203 incendii în care au decedat 36 de persoane inclusiv un minor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"