NordNews
Avem ce spune

Obiecte interzise găsite în penitenciarul din Lipcani

Procuratura raionului Briceni a iniţiat o cauză penală în penitenciarul nr. 2 din Lipcani pentru transmiterea ilegală a obiectelor interzise persoanelor deţinute.
Procesul penal a fost iniţiat după ce, în cadrul percheziţiilor efectuate pe 14 martie 2018 în mai multe ascunzişuri din penitenciar, dar şi asupra deţinuţilor au fost depistate şi ridicate mai multe obiecte interzise, cum ar fi: telefoane mobile, cartele SIM, acumulatoare pentru telefoane, băutură alcoolică și modeme Wi-Fi.
Obiectele nepermise au fost transmise deţinuţilor din Lipcani în mod sistematic, tăinuite fiind de la control. Procurorii au temeiuri de a bănui că acest lucru a fost posibil cu implicarea angajaţilor penitenciarului. În prezent, se efectuează acţiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanţelor cazului, identificării persoanelor implicate şi tragerii lor la răspundere penală. Pentru asemenea acţiuni, legislaţia prevede amendă de la 550 la 850 unităţi convenţionale sau închisoare de până la 3 ani, în ambele cazuri, cu privarea la dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"