NordNews
Avem ce spune

Prețul obținerii permisului de conducere a crescut

Agenţia Servicii Publice a anunțat că va majora capacitățile operaționale de examinare în zilele de sâmbătă și luni, 6 și 8 noiembrie, în scopul asigurării accesului persoanelor la serviciul de programare la examen de obţinere a permisului de conducere, precum și micșorării perioadei de aşteptare. 

Așadar, pentru zilele de 6 și 8 noiembrie curent se anunță suplimentarea capacităților de examinare la proba practică, cutie mecanică, categoria B în cadrul subdiviziunii Chișinău, cu majorarea cotei de programare la examen cu câte 130 pe zi (în total cu 260 de locuri disponibile mai mult). Un exercițiu similar a fost pilotat și în data de 23 și 25 octombrie.

În limita posibilităților vom continua să întreprindem toate măsurile în vederea soluţionării problemelor existente și îmbunătățirii situației create în procesul de programare la examen a viitorilor conducători auto”, au mai adăugat reprezentanții ASP.

Pe parcursul anului 2020, potrivit datelor Agenției Servicii Publice, 25.000 de persoane au inițiat procedura de examinare la proba practică pentru obținerea permisului de conducere. Din numărul total, 5.357 de persoane au susținut proba practică din prima tentativă (21,4 %), iar 5.806 persoane au susținut proba practică din a doua tentativă (23,2 %). Totodată, 36% au susţinut proba practică din tentativă treia şi mai multe.

Programarea la probele teoretică și practică ale examenului de obținere a permisului de conducere se face online, pe pagina web a ASP, sau telefonic, la numărul: 14909.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata