NordNews
Avem ce spune

Obținerea permisului de conducere va fi mai simplă. Deputații propun modificări majore

Aleșii poporului propun Guvernului și Agenției Servicii Publice modificări majore care vor elimina cozile enorme la susținerea examenului de obținere a permisului din centrele aglomerate. Astfel, Comisia securitate națională, apărare și ordine publică cere eliminarea principiului teritorial la susținerea examenului, scrie Realitatea.

Mai exact, în prezent nu poți susține examenul de obținerea a permisului în altă zonă a țării decât acolo unde ți-ai efectuat studiile. În urma unor dezbaterii în cadrul comisiei, deputații propun anularea acestui principiu. Astfel, dacă ai învățat la Chișinău, Bălți sau orice alt oraș, va exista posibilitatea de susținere a examenului acolo unde sunt locuri libere, fără limitări de zone.

„Dacă este un loc la Ialoveni, poate merge la Ialoveni, chiar dacă a învățat la Bălți”, a precizat Lilian Carp.
Totodată, aleșii poporului recomandă ASP-ului să fie solicitate mai multe date pentru cei care se programează la susținerea examenului. De asemenea, deputații solicită ASP-ului să deschidă mai multe centre în baza unor calcule: câte școli sunt, din punct de vedere demografic cum sunt amplasate aceste școli și accesul cetățenilor la instruire. Într-un final, trebuie să fie asigurat accesul pentru susținerea examenului.

Tot în acest context, pentru a evita schemele de corupție, se propune dotarea suplimentară a automobilelor de examinare cu tehnică de monitorizare. Ulterior, înființarea unui centru la care se vor putea depune contestații în urma examinării.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"