NordNews
Avem ce spune

Octavian Țîcu condamnă unii candidații care care optează pentru excluderea obligativității de a colecta minumum 15 000 de semnături

Partidul Unității Naționale (PUN) a depus astăzi, 2 septembrie, la Comisia Electorală Centrală (CEC) documentele pentru înregistrarea grupului de inițiativă, care va colecta semnăturile necesare pentru înregistrarea în cursa electorală a candidatului Octavian Țîcu. Deputatul susține că foarte mulți oamenii și-au dorit să facă parte din acest grup și este convins că va avea un cuvânt greu de spus la alegerile prezidențiale din noiembrie curent, scrie ziarulnațional.md.

După ce a depus actele necesare, Țîcu a declarat că nu mai are emoții din anul 1995, când a participat în calitate de boxer la Campionatul Mondial.

„Nu mai am emoții din luna mai 1995, atunci când m-am bătut cu Maxim Tudorov la Campionatul Mondial. Eu sunt un om care am fost întotdeauna perfect în ceea ce privește lucrurile pe care le-am început. Am o echipă puternică în spate, iar pe această cale le mulțumesc organizațiilor teritoriale care s-au mobilizat exemplar și au fost peste 130 de oameni care au dorit să facă parte din grupul de inițiativă. Prin urmare, pentru un partid cu ambiții de a fi la guvernare nu ar trebui să fie o problemă colectarea a 15 000 de semnături”, a spus Octavian Țîcu.

Deputatul a mai adăugat că cetățenii R. Moldova au mari așteptări de la alegerile prezidențiale din acest an, iar un viitor prosper poate fi asigurat de un candidat cu o platformă politică coerentă. „În rest, ne vom juca șansele fiecare în parte. Eu ca luptător sunt pregătit pentru orice confruntare, mai ales că am în spate experiența politică a mai multor campanii electorale”.

De asemenea, Octavian Țîcu nu este de acord cu unii candidați care optează pentru excluderea obligativității de a colecta minumum 15 000 de semnături pentru a participa în scrutinul prezidențial.

„Democrația trebuie să fie cuvântul de ordine și urmează să găsim modalități de a convinge cetățenii să ne dea semnăturile pentru înregistrarea candidatului și votul la alegeri, indiferent de circumstanțe. Vom încerca să convingem cetățenii R. Moldova că exercițiul democratic trebuie respectat. Sunt state care ne-au demonstrat că lucrurile acestea pot fi realizate și acesta este și crezul nostru. Adunarea semnăturilor este un test important pentru fiecare candidat”, a conchis Țîcu, al optulea candidat la funcția de președinte care a depus la CEC actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"