NordNews
Avem ce spune

Octavian Țîcu îl condamnă pe Stoianoglo pentru justiție selectivă: „Îi cer oficial lui Stoianoglo să demisioneze”

Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, se arată revoltat de faptul că fostul director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari, a fost scos basma curată de către justiția din R. Moldova, deși a „aruncat șapte oameni nevinovați în temnițele lui Erdogan”, scrie ziarulnațional.md.

„Scandaloasa decizie a justiției moldovenești de a-l scoate basma curată pe fostul șef SIS este încă o dovadă că sistemul juridic din R. Moldova rămâne capturat de Igor Dodon, iar procurorul general Alexandr Stoianoglo este parte a sistemului ticăloșit și omul actualului președinte”, consideră Țîcu.

În opinia lui Țîcu, procurorul trebuie să-și dea demisia, mai ales că Procuratura nici nu a contestat decizia blândă a Judecătoriei Centru, sediul Buiucani.

„Să minți că Vasile Botnari a fost condamnat cu suspendare, deși el trebuia să stea închis, când el a fost pedepsit doar cu o amendă este intolerabil. Pur și simplu procurorul general trebuie să plece. Să arunci șapte oameni în temnițele lui Erdogan și să scapi doar cu o amendă este inacceptabil chiar și pentru R. Moldova.

„Îi cer oficial lui Stoianoglo să demisioneze. Dacă mai are o urmă de bun-simț, trebuie să demisioneze pentru că orice act, orice anchetă derulată de el va sta de azi sub semnul imoralității și al justiției selective, deoarece tot ce a făcut actualul procuror a fost să-l ocrotească pe Dodon și oamenii săi preluați de la Plahotniuc”, a conchis Octavian Țîcu.

De menționat că fostul director al SIS, Vasile Botnari, a fost amendat cu 88 000 de pei pentru răpirea și expulzarea a șapte profesori de la rețeaua de licee „Orizont”. Procurorii solicitau inițial doi ani de închisoare, însă nu au contestat decizia primei instanțe. Hotărârea a fost luată acum două luni, iar Procuratura Generală nu a informat opinia publică în acest caz.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"