NordNews
Avem ce spune

Octavian Ţîcu: Neînregistrarea noastră înseamnă că există o comandă a Moscovei şi a lui Dodon pentru a fi excluşi candidaţii unionişti din cursa electorală

Într-un live pe facebook, candidatul Partidului Unității Naționale la funcția de președinte al R. Moldova, Octavian Țicu a menționat că în spatele deciziei Comisiei Electorale Centrale de a refuza înregistrarea lui  în cursa electorală stă Moscova și Igor Dodon.

 

Neînregistrarea noastră înseamnă, automat, mai ales în condiţiile când nici Blocul UNIREA nu va fi înregistrat, că există o comandă a Moscovei şi a lui Dodon pentru a fi excluşi candidaţii unionişti din cursa electorală”.Dodon a declarat în mai multe rânduri, inclusiv la lansarea campaniei sale, unde a spus că va lupta împotriva celor care vor să ne unească cu altcineva”, a menţionat Octavian Ţîcu, într-un live pe facebook.

El a mai spus că luni vor merge la CEC pentru a depune un demers. Totodată, el nu exclude faptul că oamenii se vor mobiliza pentru a protesta în condiţiile când candidatul PUN nu va fi înscris în cursa electorală.

Noi pentru 755 de semnături am fost scoşi din cursa electorală, în condiţiile în care ni s-au anulat după erori de sistem, de buletin şi de domiciliu 3500, din astea vă asigur că sunt mai mult de jumătate bune pentru că ştim cum le-am colectat. Vom merge luni la CEC pentru a le arăta greşelile sistemice care au ţinut de cazul nostru, vom înainta un demers prin care vom solicita CEC să ne înregistreze şi vom aştepta decizia lor. Dacă CEC are dorinţă să acţioneze în câmp constituţional, pornind de la situaţia excepţională în care am activat şi a greşelilor de sistem, CEC trebuie să ne înregistreze într-o decizie colectivă pe toţi cei care am îndeplinit criteriile şi am fost descalificaţi. Nu garantăm faptul că invalidarea acestor semnături perfect legale ale cetăţenilor care au fost aruncaţi la coşul de gunoi sau încearcă a fi aruncate, exact la fel cum Plahotniuc a făcut în 2018, nu ne va radicaliza. Noi vom protesta, vom scoate oamenii în stradă şi vom merge la CEC şi la alte instituţii ale statului pentru a ne cere drepturile”, a mai menţionat Octavian Ţîcu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata