NordNews
Avem ce spune

Octavian Țîcu s-a lansat în cursa electorală într-o zi simbolică

Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, s-a lansat astăzi, 7 octombrie, în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Acesta a menționat că, fiind înregistrat sub numărul șapte în buletinele de vot, a ținut să se lanseze în cursă tot în data de șapte. Evenimentul a avut loc în Ungheni, localitatea de baștină al politicianului.

Eu pentru voi, cei de la Ungheni, sunt ca o carte deschisă. Voi sunteți această garanție de integritate și morală pe care eu o am, în politică și viață. M-am născut la Costuleni, dar cu viță de la Rădenii Vechi. Ambele vițe mi-au conturat și mi-au dat această vigoare românească. Aici la Ungheni, în clasa a opta am câștigat prima olimpiadă raională la istorie, și am înțeles că asta este chemarea mea”, a spus politicianul.

Octavian Țîcu a declarat că va fi un președinte care unește, iar platforma sa electorală se bazează pe 5 angajamente:

Dubla semantică a acestei uniri înseamnă că voi uni cetățenii Republicii Moldova. Indiferent de limba și originile entice care le au, sub bagheta unui proiect de prosperitate, bunăstare și securitate, ne vom reîntregi cu România. Aceasta este a doua semnificație a președintelui care unește, pentru că platforma noastră politică, dar și viziunea mea personală ca istoric, intelectual și politician este că avem nevoie de reunificare” a precizat Țîcu.

Angajamentele candidatului PUN la funcția de președinte al R. Moldova:

  1. Dizolvarea Parlamentului;
  2. Ieșirea din izolarea internațională;
  3. Reunificarea infrastructurii cu România (terestră, calea ferată, energie digitală și comunicare);
  4. Racordarea la sistemul educațional românesc
  5. Reîntregirea sistemului de securitate, apărare și ordine legală cu cel din România, dar și cu cel al structurilor euroatlantice

Alegerile prezidențiale urmează să aibă loc la 1 noiembrie 2020.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"