NordNews
Avem ce spune

Octavian Țîcu se arată dezamăgit de eșuarea învestirii Guvernului Grosu

Deputatul neafiliat Octavian Țîcu declară că este dezamăgit de eșuarea învestirii Guvernului Grosu și susține că principala cauză este lipsa de consens între formațiunile politice. Acesta mai declară că actorii politici se ghidează „de interesele înguste, sectare, de partid”, scrie agora.md

„Actorii politici sunt, în continuare, ghidați de interese înguste, sectare, de partid, în detrimentul interesului general al cetățenilor, care se îmbolnăvesc și mor în spitale. Principala responsabilitate o poartă Igor Dodon și Guvernul Chicu care nici în perioada mandatului deplin nu au negociat procurarea vaccinului (…) și acum, indiferent de soluțiile adoptate, nu vom putea fi eficienți în combaterea pandemiei, ceea ce va produce o anarhie, un dezmăț total și o disperare totală în societatea noastră”, a declarat Octavian Țîcu.

De menționat că și Platforma DA și democrații au criticat evenimentele din Parlament, după ce echipa lui Igor Grosu nu a putut să-și prezinte programul de guvernare, iar ședința a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Igor Grosu susține că, în urma eșuării tentativei de a cere votul de încredere pentru Guvernul pe care urma să îl conducă, au fost întrunite toate condițiile pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

De partea cealaltă, majoritatea parlamentară a anunțat că se opune dizolvării Legislativului, insistând pe candidatura lui Vladimir Golovatiuc la șefia Guvernului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata