NordNews
Avem ce spune

Odată cu revenirea lui Ghimpu la șefia PL partidul a trecut în opoziție față de guvernarea PAS

Partidul Liberal (PL) se declară în opoziție față de partidul de guvernământ – Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), ca efect a mai multor abateri admise de PAS în actul de guvernare. O asemenea declarație a fost adoptată de către Congresul PL, făcută public astăzi, 8 noiembrie, scrie Realitatea. 

„Consiliul Republican consideră că, PL nu poate rămâne în continuare indiferent față de deciziile și acțiunile guvernării PAS, care prin abaterile sale și prin mimarea reformei în justiție pot duce și mai mult la discreditarea statului de drept, a democrației, a integrării euroatlantice. Dar cel mai important, la o viață decentă, liberă și în deplină securitate. PL condamnă această politică a guvernării PAS, deoarece tot mai mulți cetățeni care au muncit și care au votat pentru Maia Sandu și PAS astăzi sunt nemulțumiți și au obosit să trăiască în sărăcie și neadevăr. Prin urmare, PL în calitate de partid în opoziție față de guvernarea PAS își asumă construcția unei alternative politice atașată valorilor naționale românești și euroatlantice bazată pe adevăr, dreptate și prosperitate”, se arată în declarația formațiunii.

PL atrage atenția cetățenilor că, politica socialiștilor și a comuniștilor este îndreptată împotriva „intereselor noastre naționale, ei fiind ostașii Kremlinului, pe ei interesându-i mai mult propriul buzunar decât viața cetățenilor. De aceea, în nici într-un caz nu trebuie mizat pe aceste partide, dovada este acceptarea ocupației de către ei a orașului Tighina și a teritoriului din stânga Nistrului de către Federația Rusă și menținerea armatei de ocupației pe acest teritoriu, „kulioacele”, Bahamas și toată averea deținută de ei”.

Totodată, Partidul Liberal afirmă că, toate deciziile greșite ale PAS și acțiunile nechibzuite nu fac altceva decât „compromiterea, din nou, a valorilor europene, a partidelor de dreapta și deschiderea portiței spre o guvernare a partidelor de stânga, pro-ruse”.

Amintim că, ieri, 7 noiembrie, la ședința Consiliului Republican, Mihai Ghimpu a fost ales președinte interimar pentru conducerea formațiunii, până la alegerea unui nou lider, deși până în prezent acesta era președinte de onoare, după ce a cedat funcția nepotului său Dorin Chirtoacă, care recent a anunțat că se retrage de la șefia partidului și din viața politică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata