NordNews
Avem ce spune

Odesa a rămas fără electricitate după un atac rusesc cu drone kamikaze

Orașul Odesa, din sudul Ucrainei, a rămas aproape în totalitate fără electricitate în urma unui atac rusesc cu o dronă kamikaze care a avut loc în cursul nopții, au anunțat sâmbătă autoritățile ucrainene, citate de AFP, transmite radiomoldova.md.

„Pentru moment, orașul este lipsit de electricitate”, a declarat un consilier al Președinției ucrainene, Kirilo Timoșenko, într-un mesaj pe contul său de Telegram. El a precizat că infrastructura esențială, inclusiv spitalele și maternitățile, au totuși acces la energie electrică. „Situația rămâne dificilă, dar este sub control”, a declarat Timoșenko.

Potrivit lui Maksim Marcenko, guvernatorul regiunii Odesa, Rusia a atacat orașul cu „drone kamikaze” în noaptea de vineri spre sâmbătă. „Ca urmare a acestor lovituri, nu există energie electrică în aproape toate districtele și comunitățile din regiunea noastră”, a spus el.

Două drone au fost doborâte de unitățile de apărare aeriană ucrainene, a adăugat Maksim Marcenko.

Vineri, Kievul a subliniat că regiunile sudice ale țării, devastate de război, inclusiv Odesa, suferă cel mai mult din cauza penelor de curent, la câteva zile după ultima rundă de atacuri rusești asupra rețelei energetice ucrainene. Rusia a tras luni cu zeci de rachete de croazieră asupra infrastructurii-cheie, punând presiune și mai mult pe rețeaua electrică a țării, deja aflată în dificultate, în urma unor atacuri anterioare.

Vladimir Putin a declarat joi că va continua să lovească rețeaua energetică a Ucrainei, în ciuda protestelor Occidentului față de atacurile sistematice care au aruncat milioane de oameni în frig și întuneric.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"