NordNews
Avem ce spune

Oficial austriac la Ministerul Apărării

CHIŞINĂU,  24 aprilie 2018 — Secretarul de Stat în domeniul politicii de apărare şi cooperării internaţionale, Dumitru Mînzărari, s-a întâlnit astăzi cu Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Federal pentru Finanţe din Austria, Hubert Fuchs. La întrevedere a participat şi ambasadoarea Austriei în Republica Moldova, Christine Freilinger.
Oficialii au discutat despre cooperarea moldo-austriacă pe domeniul militar, situaţia regională, precum şi colaborarea în cadrul organizaţiilor internaţionale.  
Dumitru Mînzărari l-a informat pe oficialul austriac despre progresele înregistrate în contextul realizării reformei sectorului de apărare, cu accent pe elaborarea şi aprobarea documentelor strategice. De asemenea, Secretarul de Stat al Ministerului Apărării s-a referit la proiectul de profesionalizare a Armatei Naţionale, care presupune înlocuirea militarilor în termen cu militari prin contract, precum și transformări profunde la nivelul organizării, dotării cu echipament, armament şi tehnică de luptă moderne, instruirii şi activităţii instituţiei de apărare.  
Dumitru Mânzărari a apreciat participarea Austriei, în calitate de ţară lider a grupului multinaţional de instructori (experţi) în domeniul Armelor Mici şi Armamentului Uşor, Muniţiilor Convenţionale (SALW), la implementarea în Republica Moldova, cu sprijinul OSCE, a Proiectului de îmbunătăţire a managementului stocurilor de muniţii şi armament al Armatei Naţionale în domeniul managementului stocurilor de armament şi muniţii.
Oficialul a mulţumit părţii austriece pentru donaţia, în 2017,  a două seturi mobile de analiză şi testare a pulberilor şi încărcăturilor propulsive a muniţiilor pentru Laboratorul de sinteză, analiză şi testări din cadrul Centrului de Armament şi Muniţii al Armatei Naţionale.
La rândul său, Hubert Fuchs a spus că ţara sa este deschisă pentru cooperare cu Armata Naţională şi va sprijini proiectele lansate de instituţia de apărare, în contextul reformei sectoriale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"