NordNews
Avem ce spune

OFICIAL | Igor Dodon și-a anunțat candidatura la prezidențialele din această toamnă. “Poporul o să ne judece pe toți”

Grupul de inițiativă privind înregistrarea candidatului la alegerile prezidențiale din noiembrie, condus de către deputatul socialist, Vlad Bătrîncea a depus actele de înregistrare la Comisia Electorală Centrală (CEC). Astfel, candidatul la agerile prezidențiale din această toamna al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) este Igor Dodon.

„Am luat decizia să particip la agerile prezidențialele din 1 noiembrie. Am luat această decizie în urma susținerii din partea cetățenilor din R. Moldova cu ferma convingere că este necesar de a continua acele inițiative social-economice, care au fost lansate pe parcursul primului mandat. Primul meu mandat în calitate de Președinte a fost unul dificil. În prima etapa am avut de furcă cu un regim oligarhic, pe care am reușit să-l dăm jos. În al doilea mandat am fost lovit de pandemia de Covid-19, de secetă și criza economică. Eu consider că am făcut față acestor provocări. Am asigurat stabilitate, am gestionat situația. Am achitat salariile și pensile, am ajutat agenții economici” a menționat  Dodon.

Igor Dodon a declarat că țara are nevoie de stabilitate.

“Eu consider că R. Moldova la această etapă are nevoie de un lider cu caracter, puternic și responsabil care respectă R. Moldova și cetățenii săi, care are cetățenia doar a acestui stat, care respectă valorile tradiționale. […] Eu sper să fie o campanie corectă și democratică. Poporul o să ne judece pe toți.” , a conchis Igor Dodon.

Amintim că, anterior, Igor Dodon, liderul neformal al socialiștilor declara că nu a luat o decizie dacă va candida sau nu pentru un nou mandat și că o decizie în acest sens va fi luată la început de septembrie.

 

1 Comentariu
  1. […] Igor Dodon și-a anunțat astăzi decizia de a se înscrie în cursa electorală pentru al doilea mandat de președinte. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata