NordNews
Avem ce spune

OFICIAL. Maia Sandu a semnat Decretul: Natalia Gavrilița, prim-ministru desemnat

În urma consultărilor pe care le-a avut astăzi cu fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul „Șor”, președintele R.Moldova, Maia Sandu a semnat decretul cu privire la desemnarea Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru.

„ Doamna Gavrilița are la dispoziție două săptămâni pentru a constitui echipa și pentru a elabora programul de guvernare, pe care să-l prezinte Parlamentului. Am toată încrederea că Prim-ministrul desemnat va veni cu o echipă integră și profesionistă, și că maximum în două săptămâni Republica Moldova va avea un nou Guvern, care să însemne și un nou început pentru țară. Oamenii așteaptă schimbări în bine și pentru aceasta este nevoie de acțiuni ferme și de decizii competente, care să pună în prim-plan interesul cetățeanului”, a declarat Maia Sandu.

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a propus candidatura Nataliei Gavrilița pentru funcția de prim-ministru. Anunțul a fost făcut de liderul fracțiunii parlamentare a PAS, Mihail Popșoi.

„Ieri, în cadrul ședinței fracțiunii, am discutat, am și pus la vot și unanim, fracțiunea PAS a nominalizat-o pe Natalia Gavrilița pentru funcția de prim-ministru a R. Moldova. Suntem convinși că în cel mai scurt timp dumneaei va întruni mai mult decât numărul necesar de voturi în Parlament, va veni în fața țării cu un guvern pe măsura așteptărilor cetățenilor care din prima zi va purcede la implementarea acelei agende pe care cetățenii au sprijinit-o cu atâta ardoare în cadrul alegerilor parlamentare din 11 iulie. Natalia Gavriliță are expertiza necesară, experiența guvernamentală. Dumneaei posedă în primul și primul rând agenda fiscal-economică și suntem convinși că în aceste condiții destul de complicate, pandemice și economice, dumneaei, grație experienței pe care o are, dar și sprijinului partidului, va reuși nu doar să amelioreze situația, dar și să contribuie la progresul social-economic al R. Moldova”, a spus Mihail Popșoi.

Totodată, Mihail Popșoi a refuzat să spună cine ar putea face parte din noua echipă propusă de Natalia Gavriliță.

„Este prematur și nu ar fi corect din partea noastră. Dumneaei urmează să vină în zilele următoare cu întreaga garnitură guvernamentală. Da, e firesc să se regăsească și unii colegi din fostele garnituri guvernamentale, dar și persoane noi, dar persoane notorii care au sprijinul domeniul pe care-l reprezintă, persoane profesioniste și integre. Vor și oameni din afara Partidului Acțiune și Solidaritate. Noi am spus clar că avem brațele deschise pentru toți oamenii buni din R. Moldova, indiferent de viziunile lor politice”, a mai spus Mihai Popșoi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata