NordNews
Avem ce spune

Oficiali români au felicitat țara noastră De Ziua Națională a Limbii Române

Președintele României, Klaus Iohannis, Ambasadorul României În Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, împreună Secretarul de Stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova, Adrian Dupu au felicitat R. Moldova de Ziua Limbii Române. 

,,Limba română este cheia identității noastre naționale și căminul unei literaturi bogate. De-a lungul veacurilor, ne-a definit cultura, a inspirat și a îmbogățit spiritual generații întregi. Totodată, limba română a fost și continuă să fie un veritabil liant social. Ea ne-a adus laolaltă și ne-a menținut uniți în cele mai dificile momente ale istoriei noastre. Limba pe care o vorbim ne leagă unii de alții și pe toți de locul în care ne-am născut sau avem rădăcini – România. Face parte din identitatea noastră, iar noi avem datoria de a o proteja și cultiva. În această zi specială, transmit întreaga mea apreciere dascălilor de Limba Română din țară și din străinătate, dar și celor dintâi mentori ai oricărui copil – părinții. În țară sau în comunitățile din afara granițelor, aceștia au menirea de a transmite cu mândrie tezaurul limbii generațiilor de copii români de pretutindeni. Limba română este temelia identității noastre. O prețuim folosind-o corect, cultivând-o și ajutându-i pe alții să primească darul de a o învăța și de a se bucura de bogăția ei. La mulți ani Limbii Române și vorbitorilor ei!”, a scris Klaus Iohannis.

Oficialii români au depus flori, în această dimineață, la busturile scriitorilor români de pe Aleea Clasicilor din Chișinău, astfel aducând un omagiu limbii române. În același timp, oficialii au venit cu mesaje de felicitare în contextul sărbătorii „Limba noastră cea română”, marcată pe ambele maluri de Prut.

„La mulți ani tuturor celor care vorbesc, gândesc și simt românește! La mulți ani Limbii Române! Azi, împreună cu Adrian Dupu, Secretar de Stat la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, am depus flori pe Aleea Clasicilor din Parcul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău”, a scris pe Facebook Cristian-Leon Țurcanu.

„La mulți ani, Limba Română! La mulți ani, tuturor celor care vorbim și iubim limba română!
De Ziua Limbii Române, mă aflu din nou la Chișinău pentru a marca această sărbătoare importantă.
Alături de Excelența Sa Cristian-Leon Turcanu, ambasadorul României în Republica Moldova, am depus în această dimineață flori pe Aleea Clasicilor din Chișinău, pentru a cinsti memoria celor care au păstrat și transmis limba română din generație în generație”, se arată în mesajul publicat de Adrian Dupu pe Facebook.

Ziua Limbii Române se sărbătorește în România și în R. Moldova la data de 31 august. Sărbătoarea are scopul de a onora limba de stat vorbită pe cele două maluri de Prut.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"