NordNews
Avem ce spune

Olanda câștigă pentru a cincea oară Eurovisionul

Finala Eurovision Song Contest 2019 desfășurată la Tel Aviv a fost câștigată, sâmbătă seara, de Olanda, care obține pentru a cincea oară trofeul acestui concurs muzical și va fi, în 2020, țară-gazdă pentru noua ediție. Pentru marele trofeu s-au luptat 26 de țări. Moldova nu s-a numărat printre ele, deoarece reprezentanta țării noastre, Ana Odobescu cu piesa „Stay”, nu s-a calificat în finală. 

Din partea Moldovei, faimoasele 12 puncte i-au fost acordate Macedoniei de Nord.

Publicul din România a dat  maximul de puncte, 12, Olandei. Melodia este interpretată de tânărul Duncan Laurence și se numește „Arcade”.Piesa a adunat cele mai multe puncte, 492. Era, de altfel, și preferata caselor de pariuri. Este prima victoriei a Olandei la Eurovision după 44 de ani.

Au fost două tipuri de vot, votul juriilor din fiecare țară și apoi votul publicului. Acest al doilea vot a schimbat semnificativ ierarhia care rezultase după primul vot, unde printre finalistele-surpriză, care a condus clasamentul o bună bucată de timp, s-a numărat Macedonia de Nord, țară care pentru prima oară a participat sub acest nume la competiție. Iată melodia ce a reprezentat Macedonia de Nord, „Proud”, interpretată de Tamara Todevska, o melodie emoţionantă care i-a pus în valoare vocea:
În primă instanță, au votat juriile din 41 de ţări participante la Eurovision, iar punctajul acordat de ele a contat în proporţie de 50%. Votul publicului a însemnat cealaltă jumătate din punctajul final.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"