NordNews
Avem ce spune

Olandezii din Tottenham: „Ajax, băieţii tăi vin acasă”

Tottenham va înfrunta revelaţia sezonului din Liga Campionilor, Ajax Amsterdam, cu patru jucători care au evoluat chiar la viitoarea adversară din semifinale, scrie digisport.ro
 
Olandezii sunt cei care i-au propulsat în fotbalul mare pe Christian Eriksen, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen şi Davinson Sanchez, toţi aflaţi în lotul lui Spurs.
Belgianul Alderweireld (30 de ani) a şi avut o postare pe această temă, pe twitter, la scurt timp după calificarea dramatică a lui Spurs în semifinalele Ligii Campionilor, după 3-4 în returul cu Manchester City.
„Facem istorie! Ajax, băieţii tăi vin acasă”, a scris fundaşul aflat de la vârsta de 15 ani la juniorii lui Ajax şi care a jucat apoi cinci sezoane la seniorii „lăncierilor”, înainte de a fi vândut în 2013, la Atletico Madrid, pentru şapte milioane de euro.
 


Alderweireld a fost cumpărat de Tottenham în 2015, de la Atletico Madrid, pentru 16 milioane de euro.
Belgianul îşi încheie în vară contractul cu Tottenham şi ar putea semna liber de contract cu rivala din nordul Londrei, Arsenal.
 
Un alt belgian, Jan Vertonghen (31 de ani), a crescut şi el la juniorii lui Ajax şi a fost vândut la Tottenham, în 2012, pentru 12 milioane de euro.
Mijlocaşul danez Christian Eriksen (27 de ani) a ajuns şi el de la 16 ani la Ajax, de unde a plecat direct la Tottenham, în 2013, în schimbul a 12 milioane de euro.
Ultimul plecat de la gruparea din Amsterdam la cea din Londra este fundaşul Davinson Sanchez (22 de ani). Columbianul a fost cedat la Tottenham în 2017, pentru 40 de milioane de euro, la numai un an după ce fusese cumpărat de la Atletico Nacional, în schimbul a cinci milioane de euro.
Tottenham va juca pe teren propriu, pe 30 aprilie sau 1 mai, „dubla” din semifinalele Ligii Campionilor cu Ajax. Returul se va disputa la Amsterdam, pe 7 sau 8 mai.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"