NordNews
Avem ce spune

Olesea Stamate sesizează CEC. Cetățenii sunt sunați și anunțați că Dodon va câștiga

Fostul ministru al Justiției, Olesea Stamate, susține că tot mai multe persoane au semnalat că sunt telefonate, pentru a participa la un sondaj de opinie și sunt anunțate că Igor Dodon este candidatul cu cele mai mari șanse de a învinge la prezidențiale, transmite safenews.md.

În acest context, Stamate a anunțat că a sesizat deja Comisia Electoral Centrală în acest sens.

„Ultimele zile s-au întețit semnalele de la cetățeni privind apelurile telefonice, un așa-numit sondaj, prin care sunt ”informați” că Dodon este candidatul cu șansele cele mai mari de câștig. În acest context sunt câteva întrebări și solicitări, care le-am adresat, în calitate de reprezentant cu drept de vot consultativ la CEC, al Maiei Sandu, către CEC și IGP, în sesizarea depusă astăzi:

1. Identificarea persoanelor ce efectuează zilnic apeluri telefonice prezentându-se drept reprezentanți ai Centrului de investigare a opiniei publice, conform datelor expuse în materialul jurnalistic al reporterilor Ziarului de Gardă;

2. Stabilirea sursei de finanțare a activității persoanelor ce efectuează astfel de apeluri telefonice;

3. Verificarea reflectării cheltuielilor pentru astfel de acțiuni de agitație electorală camuflate sub forma unor „chestionări publice”;

4. Tragerea la răspundere a persoanelor vinovate cu informarea în scris despre măsurile întreprinse”, a anunțat Stamate.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata