NordNews
Avem ce spune

„Omul lui Plahotniuc”, demis din funcția de director al unei instituții de stat. Cine va asigura interimatul

Omul apropiat lui Vlad Plahotniuc, care s-a ocupat câțiva ani de administrarea unor bunuri ale fostului democrat a fost demis în baza propriei cereri de demisie din funcția de director al Agenției pentru Supraveghere Tehnică. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, vicepremierul Andrei Spînu, scrie Realitatea

Potrivit ministrului, Ghenadie Sajin a fost demis din funcție din data de 1 septembrie.

„Ghenadie Sajin, în baza cererii, a fost demis din funcție din cadrul Agenției pentru Supraveghere Tehnică din data de 1 septembrie curent”, anunță Spînu.

Director interimar al acestei întreprinderi a fost numit Ion Curmei, care mai bine de 10 ani a activat în cadrul acestei întreprinderi.

Precizăm că, Ghenadie Sajin are 51 de ani și este originar din satul Lopatnic, raionul Edineț. La 18 ani a fost angajat la Sovhozul „Lopatnic”. În perioada 1995-1997 a deținut funcția de director al SRL „Anghelo”. Din 1997 și până în 2014 a fost director al SRL „Arbitru”, iar din 2010 director al companiei lui Vlad Plahotniuc „Finpar Invest SRL”, anterior deținând funcția de director adjunct în cadrul acestei întreprinderi. În perioada 2008-2010, Ghenadie Sajin a fost director la ICS „Drive” SRL.

Ghenadie Sajin ar fi participat la vânătoarea din Pădurea Domnească la care a fost împușcat omul de afaceri, Sorin Paciu. Acesta ar fi de asemenea, cumnatul fostului procuror general Valeriu Zubco, care în acel moment era șef al Procuraturii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"