NordNews
Avem ce spune

Omul lui Putin, Dmitrii Kozak, invitat la Chișinău

Șeful-adjunct al administrației Președinției Federației Ruse, Dmitrii Kozak, a fost invitat de către autoritățile de la Chișinău să întreprindă o vizită în Republica Moldova, scrie ZdG.md

Solicitați de jurnaliștii Ziarului de Gardă, responsabilii din cadrul Guvernului au comunicat că în adresa șefului adjunct al administrației Președinției Federației Ruse a fost expediată o invitație cu privire la efectuarea unei vizite în R. Moldova, însă nu au precizat perioada și scopul vizitei.

„Domnului Kozak i-a fost expediată o invitație de a veni la Chișinău și acesta a acceptat-o”, a declarat Anastasia Taburceanu.

În august curent, președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu Dmitri Kozak, reprezentantul special al președintelui rus, Vladimir Putin, în cadrul căreia a discutat despre problema exporturilor produselor agricole moldovenești pe piața rusă, despre contractul de livrare a gazelor naturale pentru țara noastră, inclusiv despre subiectul reglementării conflictului transnistrean.

Atunci, Dmitri Kozak a declarat că Rusia este gata să ajute R. Moldova, dar cu condiția că și Rusia va avea de câștigat.

La 13 octombrie curent, în R. Moldova a fost instituită stare de alertă în sectorul de gaze naturale pentru ca instituțiile responsabile să poată întreprinde măsuri concrete pentru a proteja cetățenii și securitatea energetică a țării. Anunțul a fost făcut de viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).

Pe 30 septembrie curent, contractul pentru tranzitare și furnizare a gazelor naturale dintre „Moldovagaz” și „Gazprom” a fost prelungit pentru o lună.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata