NordNews
Avem ce spune

„Opel” și-a prezentat primul său vehicul electric

Urmând strategia PACE!, adoptată odată cu trecerea sub aripa grupului PSA, Opel continuă să-și electrifice gama de modele. Acum, constructorul german introduce în ofertă primul său vehicul comercial pur electric, scrie autoexpert.md

Ca și în cazul modelului Vivaro echipat cu un sistem de propulsie tradițional, vehiculul electric Vivaro-e este construit pe arhitectura modulară EMP2, pregătită de francezi. Modelul este echipat cu un motor electric de 136 CP și 260 Nm, care se folosește și pentru Corsa-e.
În aceste condiții, Opel Vivaro-e, dezvoltă o viteză maximă de doar 130 km/h, sistemul de propuslie fiind alimentat de la o baterie de 50 kWh, care oferă o autonomie de 230 km, calculați conform ciclului WLTP. Totodată, nemții oferă și o baterie opțională de 75 kWh, care poate asigura o autonomie de 330 km.
Opel menționează în mod special că, în ceea ce privește capacitatea de tractare Vivaro-e, nu rămâne cu mult în urma modelului tradițional, fiind capabil livreze încărcături cu o greutate de până la 1.275 kg (versiunile cu motoare termice permit o încărcătură de până la 1.405 kg), iar opţional vehiculul poate fi dotat cu un cârlig pentru tractarea remorcilor cu o greutate de până la o tonă.
Comenzile pentru noul Opel Vivaro-e vor începe a fi recepționate în vara acestui an, iar primele livrări ale EV-ului sunt programate pentru toamna anului 2020. Noul model urmează să concureze cu modele precum: Mercedes-Benz eVito și Nissan e-NV200.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"