NordNews
Avem ce spune

Operțiune SIS în sudul republicii

Măsurile de profilaxie în privința păstrării, procurării, fabricării sau comercializării armelor de foc desfăşurate de către Serviciul de Informații și Securitate pe teritoriul ţării au scos la iveală un alt lot de arme de foc şi muniții. Acțiunile au avut loc în oraşul Vulcăneşti, fiind realizate în cooperare cu organele de ocrotire a normelor de drept.
Urmare a valorificării informației deținute de către SIS, în cadrul măsurilor speciale de investigație au fost depistate şi ridicate  350 de cartuşe calibru 5,45 şi un aruncător de grenade ,,РПГ 26”.
Amintim că la finele lunii august, tot  în raza raionului Vulcăneşti, UTA Găgăuzia,  ofiţerii de informaţii au descoperit 2 mine antipersonal, o grenadă de model F1, o grenadă de model RGD 5, o grenadă RG 42, un bloc TNT cu fitil detonant, 4 capse detonante, un cartuş antitanc, un încărcător pentru pistol mitralieră AK, peste 200 de cartuşe de diferit calibru.
În prezent, ofiţerii SIS de comun cu reprezentanţii organelor de resort investighează cazul în vederea elucidării tuturor circumstanţelor, identificării  persoanelor implicate în activitatea infracţională, precum şi determinării existenţei elementelor comune între lotul de arme şi muniţii ridicat în această dimineaţă  şi cele depistate anterior.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"