NordNews
Avem ce spune

Opoziția, despre rectificarea bugetului: A fost făcută selectiv, pe criterii politice

Mai mulți deputați ai opoziției consideră că modificările la bugetul de stat sunt pur electorale.

În cadrul unei conferințe deputații Platformei DA au oferit mai multe exemple din care rezultă că majoritatea PD-PSRM a promovat doar amendamentele sale și niciun amendament al autorităților locale nu a fost aprobat. Deputații spun că rectificarea bugetului a fost făcută selectiv, pe criterii politice.

Deputatul Liviu Vovc a oferit exemplul localităților Ciobanovca și Geamăna, una cu un primar socialist și una cu primar democrat. Acestea au primit de la Guvern peste 2 mln lei fiecare. În schimb deputatul a specificat că proiectele Platformei DA pentru localități sunt blocate, cum ar fi de exemplu faptul că guvernul nu a putut găsi 200 mii lei pentru canalizarea din localitatea Bardar, care riscă să intre într-o criză sanitară.

Deputațiii au mai declarat că au fost respinse amendamente prin care s-au cerut bani pentru reparația mai multor grădinițe, terenuri de sport și alte proiecte sociale.

Totodată, parlamentarii spun că dacă vor fi căi de contestare la Curtea Constituțională a acestor ilegalități, atunci neapărat vor face acest lucru.

Și deputații „Pro Moldova” susțin că le-au fost respinse amendamentele propuse.

Depuata Ruxanda Glavan spune că a înregistrat un amendament la Comisia protecţie socială, sănătate şi familie, în legătură cu dublarea slariilor lucrătorilor medicali, care a fost susținut în cadrul Comisiei de către 5 deputați și urma să fie votat în plenul Parlamentului, însă majoritatea PD-PSRM a supus unei alte proceduri, absolut ilegale procesul de vot, și nu a permis dezbaterea acestuia. „Banii pe care i-am identificat noi, ei (n.r. PD-PSRM) continuă să-i trimită în proiecte electorale”, a conchis Glavan.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata