NordNews
Avem ce spune

Opoziția parlamentară are semnăturile necesare pentru convocarea Biroului permanent

Reprezentanții Platformei DA din Biroul Permanent al Parlamentului, Alexandru Slusari și Maria Ciobanu, au expediat o solicitare în adresa speakerului Zinaida Greceanîi, prin care au propus convocarea de urgență a Biroului pentru ziua de 3 iunie, ora 14.00. Solicitarea respectivă este susținută de reprezentanții PAS, Mihai Popșoi și Igor Grosu, dar și de Denis Ulanov, membrul fracțiunii Partidului „ȘOR”. În acest sens, reprezentanții opoziției parlamentare dispun de număr necesar pentru convocarea ședinței Biroului permanent, scrie deschide.md

Membrii Biroului Permanent din partea Platformei DA au întocmit un demers cu solicitarea convocării BP pentru miercuri. Dacă avem 1/3 din semnături, vom depune azi solicitarea la Secretariat”, a scris Alexandru Slusari.

Precizăm că din componența Biroului fac parte 15 deputați. Șase de la PSRM, patru – PDM, câte doi – de la PAS și Platforma DA, dar și unul de la PȘ. Potrivit Regulamentului Parlamentului, Biroul permanent se convoacă la cererea preşedintelui Parlamentului sau a cel puţin 1/3 din membrii săi (5 din 15).
Contactați de reporteri, Mihai Popșoi a declarat că va susține, împreună cu colegul său, Igor Grosu, această solicitare. Denis Ulanov a declarat că deja a semnat documentul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"