NordNews
Avem ce spune

Opoziția parlamentară, despre propunerea Rusiei de a intermedia problemele politice interne de la Chișinău

Fracțiunile de opoziție din R.Moldova sunt împotrivă inițiativei Externelor de la Moscova de a dialoga referitor la „un consens pentru soluționarea contradicțiilor politice interne de la Chișinău”. Potrivit reprezentanților PAS și Platforma DA, politicienii de la Chișinău se vor  discurca fără partea rusă, notează deschide.md

E ciudată această propunere. Nu este clar, între cine să medieze? Între Plahotniuc și Dodon? Noi considerăm, ca stat suveran, nu avem nevoie de oricare forță străină să ne medieze și să ne rezolve problemele. Cu siguranță noi ne vom discurca fără ei… Este o încercare de a interveni în treburile interne ale unui stat suveran. Este un lucru inacceptabil”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, deputatul PAS Mihai Popșoi.

Contactat telefonic, vicepreședintele Parlamentului, liderul fracțiunii Platformei DA, Alexandru Slusari, a declarat, la fel, că nu vede o necesitate în astfel de mediatori.

Trebuie să căutăm soluții, în primul rând, în țara noastră. Nu am auzit ca cineva să se adreseze pentru ajutor către intermediari din exterior… Nu văd necesitatea în astfel de intermediari. Dacă această propunere a venit la cererea lui Dodon, atunci el și-a depășit atribuțiile și provoacă ingerințe de către un alt stat în treburile interne ale R.Moldova. Nimeni nu va putea să ne impună să ne alăturăm la așa-zisa „coaliție largă”, a declarat el.

Amintim că Externele de la Moscova au anunțat că sunt dispuse să medieze identificarea unui consens pentru soluționarea contradicțiilor politice interne de la Chișinău. Acest lucru a fost anunțat joi, de către ministrul adjunct de externe al Federației Ruse, Andrei Rudenko.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"