NordNews
Avem ce spune

Opt copii s-au intoxicat cu medicamente în doar o săptămână

Pe parcursul săptămânii trecute, la Serviciul de Urgență au parvenit 6150 de apeluri pentru acordarea primului ajutor medical la etapa de prespital, inclusiv 873 de apeluri pentru minori. Cel mai des a fost solicitată intervenția ambulanței pentru copii cu urgențe respiratorii – 362 de cazuri, transmite jurnal.md. 

Timp de trei zile pe motivul urgențelor traumatologice au fost înregistrate 159 de solicitări la copii. Concomitent, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au apelat 13 persoane pentru ajutor în cazul urgențelor infecțioase la minori, dintre care opt sufereau de boli diareice acute.

Printre afecțiunile cu care s-au mai adresat pacienții se numără urgențele toxice – 45 la număr. Echipele AMUP au intervenit la opt cazuri de intoxicații cu medicamente la copii cu vârstele cuprinse între 1 – 16 ani. Totodată, șase copii cu combustii au beneficiat de ajutor medical din partea echipajului pe ambulanță.

Potrivit medicilor, după efectuarea examenului medical primar și acordarea asistenței medicale 2508 pacienți, dintre care 493 de copii au necesitat transportare asistată la spital pentru investigații și monitorizare în condiții de staționar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"