NordNews
Avem ce spune

Orașul Glodeni ar putea fi plasat în carantină

Orașul Glodeni ar putea fi plasat în carantină, deoarece în localitate există un număr mare de îmbolnăviri. Despre aceasta a anunțat președintele țării, Igor Dodon, la finele ședinței de lucru cu speakerul Zinaida Grecianîi și premierul Ion Chicu.

Șeful statului a menționat că  în ultimele opt zile, în R. Moldova media cazurilor de îmbolnăvire a fost de 9,4%, o situație mai bună decât cel mai optimist scenariu anunțat de OMS.

Dacă această dinamică se va menține pe parcursul următoarelor 7-8 zile, către sfârșitul lunii aprilie, autoritățile vor lua decizia de scoatere a unor restricții pentru activitățile economice”, a spus Dodon.

El a adăugat că în ultimele zile situația din Soroca, unde era un focar de infecție, s-a stabilizat, ieri n-a fost înregistrat nici un caz nou.
Până în prezent, în raionul Glodeni au fost înregistrate 96 de cazuri de COVID-19 și patru decese. În orașul Glodeni sunt infectate 38 de persoane printre care mai mulți angajați medicali din cadrul Spitalului Raional Glodeni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata