NordNews
Avem ce spune

Orb din cauza medicilor. Un pacient din Slovacia a pierdut ochiul sănătos după ce medicii au greșit în timpul operației

A rămas fără vedere în urma unei greșeli medicale. Un pacient din Slovacia a pierdut ochiul sănătos după ce medicii au greșit în timpul operației. Incidentul  a avut loc la unul dintre cele mai mari spitale din Slovacia, informează DPA.

„Medicul care a efectuat operaţia nu se mai află în contact cu pacienţii”, a declarat un purtător de cuvânt al Spitalului Universitar din Bratislava.

Spitalul a oferit victimei şi familiei sale consiliere psihologică şi sprijin pentru a face faţă consecinţelor, scrie Agerpres. Autoritatea de supraveghere sanitară a demarat o anchetă cu privire la circumstanţele acestui caz fără precedent.
Greşeala tragică s-a petrecut pe fondul unei dispute industriale în sectorul sanitar slovac. În urmă cu o săptămână, sindicatul medicilor LOZ a anunţat că aproximativ 3.000 de medici sunt pregătiţi să îşi dea demisia în cazul în care veniturile salariale nu cresc, iar condiţiile de muncă din ce în ce mai greu de suportat nu se îmbunătăţesc.

Din cauza unui exod de personal, în special în Cehia şi Austria, medicii rămaşi în Slovacia sunt suprasolicitaţi de câţiva ani, iar situaţia a fost agravată de pandemia de coronavirus.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"