NordNews
Avem ce spune

Organele de drept din Moldova se vor adresa repetat Interpolului pentru al anunța pe Plahotniuc în căutare internațională

Autoritățile noastre urmează să ceară repetat Interpolului să îl dea în căutare internațională pe fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, după ce anterior instituția a refuzat să facă acest lucru la solicitările organelor de drept autohtone. Anunțul a fost făcut de către președintele țării, Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, scrie realitatea.md.
„Lucrăm pe două filiere, prima ține de darea în căutare internațională. Anul trecut, până la sfârșitul anului, oficiul de la Lion nu a dat curs acestei inițiative, după ce a venit recent această inițiativă de la SUA, noi am solicitat repetat că Vlad Plahotniuc să fie anunțat în căutare. Scopul este să-l depistăm și să-l aducem acasă”, a spus Dodon.
Amintim că, după ce a fugit din țară, Plahotniuc s-a refugiat în SUA. Recent, autoritățile americane au anunțat că nu îi va mai prelungi viza de ședere pentru Plahotniuc și membrii familiei acestuia, pentru faptul că ar fi implicat în acte de corupție și procese anti-democratice în țara noastră.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata