NordNews
Avem ce spune

Organizația Mondială a Sănătății se pregătește pentru posibile atacuri chimice în Ucraina

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se pregătește în mod activ pentru posibilitatea unor atacuri chimice în Ucraina, a declarat joi directorul regional pentru Europa, potrivit agenției Reuters. Hans Kluge a declarat că OMS a livrat până acum peste 185 de tone de provizii medicale, iar alte 125 de tone sunt pe drum, scrie Realitatea. 

„Având în vedere incertitudinile situației actuale, nu există nicio garanție că războiul nu se va înrăutăți”, a declarat Hans Kluge într-o declarație trimisă jurnaliștilor din Lvov, în vestul Ucrainei.

„OMS analizează toate scenariile și pregătește planuri pentru a răspunde la toate situațiile care ar putea afecta poporul ucrainean, de la îngrijirea unui aflux masiv de victime până la consecințele unor atacuri chimice”, a spus el, fără a da detalii suplimentare.

Aliații NATO și Kievul se tem că Rusia ar putea utiliza arme chimice împotriva civililor din Ucraina având drept exemplu gesturi similare comise în Siria și aflate încă sunt anchetă internațională, dar și cazul fostului spion rus Serghei Skripal, care a fost otrăvit cu agent neurotoxic în 2018 în Marea Britanie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"