NordNews
Avem ce spune

Organizaţia poloneză iHELP instruiește salvatorii din Republica Moldova

27 de salvatori din cinci subdiviziuni ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă sunt instruiţi în domeniul consolidării capacităţilor de căutare salvare, transmite tvrmoldova.md.

Cursul de pregătire este ţinut de experţi din Polonia în cadrul proiectului de dezvoltare a capacităţilor de căutare  – salvare în conformitate cu standardele internaţionale ca element de reducere a riscului de dezastre în R. Moldova finanţat în cadrul Programului polonez de cooperare pentru dezvoltare a Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei Polish Aid.

În cadrul pregătirii salvatorii vor deprinde noi tehnici de evaluare a structurilor de rezistenţă a clădirilor, stabilizarea elementelor de construcţie din lemn, utilaj hidraulic, dar şi a altor mijloace speciale în vederea accesului şi securizării zonei de intervenţie pentru operaţiunile de salvare.

Cursurile teoretice şi practice se desfăşoară în perioada 19 -23  octombrie în municipiul Bălţi. La final salvatorii vor susţine un exerciţiu practic pentru evaluarea performanţelor. Recent alţi 25 de salvatori din IGSU au beneficiat de instruiri similare cu specific de intervenţie în mediul urban ţinute de Organizaţia poloneză iHELP.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"