NordNews
Avem ce spune

Orheiul devine un „Monaco moldovenesc”, așa cum a promis Șor. Strada centrală a orașului – renovată în întregime

Strada Vasile Lupu, artera principală a mun. Orhei, a fost inaugurată festiv azi, după ce a fost renovată complet. La ceremonie au participat oficiali locali și raionali, deputați și cetățeni. Tot astăzi au fost inspectate lucrările de renovare a străzii Unirii – o altă arteră importantă a orașului, urmând să fie renovată infrastructura rutieră și în alte zone ale localității. (P)

Peste 1,6 kilometri ai str. Vasile Lupu au fost decopertați și reasfaltați. Au fost făcute trotuare pe o distanță de 1,6 kilometri, schimbate bordurile și realizate lucrări de amenajare a spațiilor verzi din preajmă.
Primarul de onoare al mun. Orhei, Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR” a menționat că Orheiul este parte din sufletul și inima sa, și va realiza tot ceea ce a promis în 2015 când venise la guvernare cu echipa sa.
„Am zis că vom transforma Orheiul într-un Monaco al Moldovei și vom ajunge la acest obiectiv în curând”, a spus Ilan Șor.
Fostul edil a precizat că în acest an toate arterele principale ale orașului vor fi complet reparate.
La Orhei, echipa Partidului „ȘOR” și cetățenii au de făcut încă multe fapte mărețe. Orașul, care este cel mai bun din țară, devine și mai frumos”, a spus Ilan Șor.
Primarul de Orhei, Pavel Verejanu, spune că pe ultimul segment al străzii Vasile Lupu, complet renovată, au fost așternute peste 20 de mii de metri pătrați de asfalt.
Timp de două săptămâni au fost reasfaltați 1,6 kilometri de drum și, respectiv, construite 1,6 kilometri de trotuare”, a menționat edilul, specificând că lucrările au fost executate rapid și calitativ de o întreprindere municipală.
Pavel Verejanu a mai spus că multe alte străzi urmează să fie renovate în acest an.
„Nu ne poate opri nici o pandemie, nici o guvernare, nici o majoritatea parlamentară”, a subliniat Verejanu.
Vicepreședinta Partidului „ȘOR”, deputata Marina Tauber a afirmat că în ultimii cinci ani Orheiul s-a transformat radical datorită echipei lui Ilan Șor, deputat ales pe circumscripția uninominală nr.18 Orhei.
Când venim la Orhei, parcă ajungem într-o altă lume – totul este curat, frumos, oamenii zâmbesc. E o atmosferă diferită de Chișinău și alte localități. Toate acestea se întâmplă datorită eforturilor lui Ilan Șor”, a afirmat Tauber, evidențiind că orheienii  sunt sursa de inspirație pentru echipa Partidului „ȘOR”.
Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu a menționat că numai în raionul Orhei visele devin realitate.
Visele se materializează prin proiecte. Am readus în oamenii raionului speranța prin proiecte concrete, cum ar fi cel de iluminat stradal”, a menționat Dinu Țurcanu.
Iar fostul viceprimar de Orhei, deputata Reghina Apostolova, a spus în cadrul ceremoniei de inaugurare a drumului că, anul trecut, Orhei a fost recunoscut cel mai prosper și frumos oraș din Moldova.
În 2015 orheienii nu au greșit când au mizat pe tânărul Ilan Șor și echipa sa. Acum de la noi preiau experiența, Orheiul devenind un bun exemplu”, a menționat Apostolova.
În acest an, autoritățile mun. Orhei își propun să reabiliteze și alte artere principale ale orașului, după care vor fi reparate și drumurile secundare.
Amintim că, în pofida pandemiei, la Orhei, startul lucrărilor de renovare a tronsoanelor principalelor străzi a fost dat la 15 mai. Lucrările costă, în total, aproape 10 mln de lei, bani alocați din bugetul local.
Acest articol nu reflectă politica editorială a redacției portalului de știri Nordnews.md

P.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"