NordNews
Avem ce spune

Oscar Pistorius predă Religia și cultivă legume în curtea penitenciarului

Oscar Pistorius și-a schimbat total viața, după ce a fost condamnat la 13 ani și 5 luni de închisoare.Fostul atlet paralimpic predă Religia în penitenciarul din Pretoria, acolo unde a ajuns după ce și-a ucis iubita, chiar de Ziua Îndrăgostiților, în 2013, scrie digisport.ro.

Tatăl fostului atlet din Africa de Sud a anunțat că Oscar coordonează și ajută ceilalți deținuți spre înțelegerea lecturilor din Biblie. Mai mult, acesta cultivă legume în curtea penitenciarului.
Fostul sportiv, ajuns la 32 de ani, mai are de stat în închisoare cel puțin până în 2023. Atunci, el va putea cere eliberarea condiționată, pentru bună conduită.

Cum a ajuns Oscar Pistorius la închioare

În noaptea de Sfântul Valentin a anului 2013, Oscar Pistorius, aflat în acel moment la apogeul carierei sale, a ucis-o cu patru focuri de armă pe prietena sa, modelul Reeva Steenkamp, care se încuiase în toaleta vilei sportivului, situată într-un cartier luxos din Pretoria.
Multiplul campion paralimpic, cu ambele picioare amputate, a negat tot timpul că a dorit să-şi ucidă prietena, afirmând că a fost convins că era vorba de un hoţ care pătrunsese în casă.
Pistorius a fost condamnat la 6 ani de închisoare, dar, în noiembrie 2017, pedeapsa a fost mărită la 13 ani și 5 șuni, în urma apelului înaintat de procurori, care au considerat condamnarea iniţială ca fiind prea mică în comparaţia cu fapta acestuia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"