NordNews
Avem ce spune

OSCE: Primul tur al alegerilor prezidențiale s-a desfășurat, la general, în mod democratic

„Prima rundă a fost organizată de o manieră profesionistă, în pofida provocărilor apărute în contextul pandemiei. A fost o campaniei competitivă în care alegătorii au avut alternative politice distincte, deși au fost și anumite insinuiări privind cumpărarea voturilor. Au existat anumite informații cu privire la transportarea organizată a alegătorilor ceea ce a condus la blocarea drumurilor și tensiunilor. Acest fapt a cauzat blocarea circulației alegătorilor. În numărul limitat al secțiilor pe care le-am observat, procedura de vot s-a desfășurat în mod corect. Însă, unele secții de votare au fost suprapopulate”, a declarat șefa misiunii de observatori Corien Jonker.

OSCE a concluzionat că majoritatea mass-media sunt afiliate politic și sunt controlate direct sau indirect, fiind sponsorizate de forțe politice. Acest lucru este unul negativ, deoarece a influențat politica editorială a redacțiilor și calitatea jurnalismului.

Legislația are anumite lacune în ceea ce privește înregistrarea candidaților, finanțarea campaniilor electorale și dezbaterile.

sursa: deschide.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"