NordNews
Avem ce spune

Pachetul de sancțiuni contra Rusiei include retragerea trupelor ruse din Transnistria

Donald Trump ar putea să ceară public guvernului rus să-şi retragă trupele militare din Moldova, Georgia şi Ucraina, potrivit noului pachet de sancţiuni, pregătit de republicanul Lindsey Graham şi care conţine un îndemn în acest sens, scrie deschide.md
De asemenea, autorii proiectului cer președintelui să îndemne Moscova să nu-l mai sprijine pe președintele sirian Bashar al-Assad, care continuă „să comită crime de război”. Noul pachet se sancțiuni a fost deja inclus pe agenda Senatului SUA și urmează să intre în dezbatere. Pachetul de legi prevede și o serie de constrângeri de ordin economic pentru mai multe bănci și subiecți economici din Rusia.

Amintim că la 22 iunie, ONU a votat rezoluția privind retragerea trupelor ruse de ocupație din transnistria. Proiectul a fost prezentat de ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi.
Ulterior aceeași cerere a venit și din partea Alianței Nord-Atlantice. Țările membre ale NATO reunite pentru summitul de la Bruxelles au solicitat retragerea forțelor militare pe care Rusia le-a staționat ilegal pe teritoriile Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei, într-o precizare inclusă în premieră în declarația finală a unui summit NATO.

În cazul tuturor cererilor este vorba despre retragerea Grupului operativ de trupe ruse din Transnistria (GOTR), Moscova și Tiraspolul pedalează ideea necesității trupelor de pacificare.
 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"