NordNews
Avem ce spune

„Până la 1 august 2020 suntem gata să dăm în exploatare conducta Ungheni-Chişinău”. Detalii de la întâlnirea ministrului Economiei cu șeful Transgaz România

„Până la 1 august 2020 suntem gata să dăm în exploatare conducta Ungheni-Chişinău”, a declarat directorul general al Transgaz România, în cadrul unei întâlniri cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Răilean, care a întreprins o vizită de lucru în raionul Ungheni unde a inspectat câteva loturi de șantier ale conductei Ungheni-Chișinăuanunță Ministerul Economiei și Infrastructurii, într-un comunicat de presă.

În cadrul întrevederii, directorul Transgaz a informat ministrul despre mersul lucrărilor de finalizare a conductei de gaze, menționând că acestea decurg conform planului stabilit.

Interconectarea Republicii Moldova cu sistemul de gaze naturale din România este o prioritate pe agenda de securitate energetică a țării. Astăzi acest proiect investițional de diversificare a furnizorilor și a rutelor de livrare a gazelor naturale în Republica Moldova se află la etapa finală, iar conducta de gaze a ajuns la Chișinău, a declarat Sergiu Railean.
Până la 1 august 2020 suntem gata să dăm în exploatare conducta Ungheni-Chişinău. La această etapă, prin gazoduct vor putea fi livrate 1,5 mln m3 de gaze pe zi, iar către 1 decembrie vom putea asigura transportarea a 2-3 mln m3 de gaze pe zi. După instalarea stației de comprimare şi reglare de la Gherăeşti, către 1 ianuarie 2021 vom putea transporta în Republica Moldova 4 mln m3 de gaze pe zi, a spus Ion Sterian.

Compania română a reiterat intenția sa de a dezvolta sistemul național de distribuție a gazelor prin construcția unei stații de comprimare a gazelor în Republica Moldova.

Lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău au început pe 18 februarie 2019. Conducta are o lungime de120 de km, iar valoarea estimată a proiectului este de 76 mln euro conform proiectului devizelor de cheltuieli din cadrul documentației de proiect elaborate de Transgaz, România.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"