NordNews
Avem ce spune

Până la Anul Nou, vom avea vicepremier pentru Reintegrare. Gavrilița: „Am găsit candidaturi bune”

Până la sfârșitul anului 2021, Guvernul ar putea numi în funcție un vicepremier pentru Reintegrare. Despre aceasta a promis prim-ministra Natalia Gavrilița în cadrul emisiunii „Cutia Neagră”. Se întâmplă după ce Vladislav Kulminski a demisionat din funcție, scrie Realitatea.

La ora actuală, funcția este încă vacantă, însă deja se discută cu câteva persoane, iar până la sfârșitul anului ar putea fi suplinită.

„Am încercat să schimbăm abordarea și să găsim o candidatură care ar avea experiență în domeniul economic, juridic, adică nu doar în diplomație. Este un domeniu complex și este greu să găsești pe cineva care să cumuleze toate aceste cunoștințe. Am găsit candidaturi bune, unele au refuzat din cauza salariului mic, am discut cu persoane din diasporă”.

În altă ordine de idei, Natalia Gavrilița a declarat că, în timpul apropiat, nu sunt așteptate remanieri de cadre în Guvern. Contrar unor critici, șefa Executivului spune că este mulțumită de activitatea Cabinetului său per ansamblu și de prestația fiecărui ministru în parte.
„Nu vor fi remanieri în Guvern. Oricare ministru are nevoie de timp ca să arate rezultate. Patru luni este un termen prea mic pentru evaluarea miniștrilor. În primele luni, mai ales când se reorganizează un minister, ia ceva timp pentru a înțelege toate  aspectele de activitate. Eu sunt mulțumită de activitatea Guvernului și de activitatea fiecărui ministru”.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata