NordNews
Avem ce spune

Până pe 10 noiembrie, vor fi stabilite tarife noi pentru furnizarea gazelor naturale

„Moldovagaz” va înainta o cerere Agenției pentru Reglementare în Energetică în vederea ajustării prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor natural. Iar până pe data de 10 noiembrie, ANRE va trebui să stabilească noi tarife provizorii, care vor fi aplicabile din 1 noiembrie. Prevederea se conține într-o dispoziție a Comisiei pentru Situații Excepționale, emisă astăzi, notează IPN.

În același timp, Ministerul Muncii și Protecției Sociale urmează să pregătească setul de măsuri pentru compensarea facturilor la gaze naturale pentru unele categorii de cetățeni.

Membrii Comisiei au decis că SA „Termoelectrica” nu va mai utiliza păcura în procesul tehnologic și va reveni la producerea energiei termice și electrice pe baza gazelor naturale.

Pentru ca Republica Moldova să nu se mai confrunte cu asemenea crize energetice pe viitor, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale are misiunea de a iniția procesul de fortificare a securității energetice a țării.

Totodată, Comisia nu a accepta solicitarea „Moldovatransgaz” privind constatarea încetării situației excepționale instituite de CSE la 13 octombrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"