NordNews
Avem ce spune

Pandemia Covid-19 afectează lupta împotriva traficului de persoane în Europa

Pandemia Covid-19 afectează negativ lupta împotriva traficului de persoane în Europa. Potrivit ultimului raport al Grupului de experți al Consiliului Europei privind combaterea traficului de ființe umane (GRETA), statele trebuie să se concentreze mai mult pe prevenirea traficului de persoane.

„Din cauza pandemiei, victimele traficului au devenit și mai vulnerabile”, a declarat Helga Geier, președinte GRETA .

„Traficanții au profitat la maxim din cauza stuației financiare a multor victime. Mai mult, autoritățile au raportat o creștere a exploatării sexuale online și a activității infracționale, în timp ce lipsa resurselor din sistemul judiciar împiedică eforturile de aducere a traficanților în fața justiției și de a asigura justiția și despăgubiri pentru victime”, a adăugat președintele.

O secțiune separată din raport este dedicată impactului pandemiei Covid-19 asupra luptei împotriva traficului de persoane și o altă secțiune este dedicată identificării victimelor traficului de persoane în rândul solicitanților de azil și accesului victimelor la protecția internațională.

În raportul său, GRETA solicită încă o dată Federației Ruse să ratifice convenția, care a fost deja semnată de toate celelalte 46 de state membre ale Consiliului Europei, precum și de Belarus, care nu este membru al acesteia. În august 2020, Israel și-a exprimat oficial interesul de a se alătura convenției.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata