NordNews
Avem ce spune

Pandemia de coronavirus ar putea să scadă speranța de viață cu câțiva ani

O analiză realizată la nivel mondial arată faptul că pandemia de coronavirus ar putea să scadă speranța de viață cu câțiva ani în anumite regiuni, inclusiv în Marea Britanie, scrie ziarulnational.md.

Potrivit Mirror, un studiu realizat la nivel mondial arată că speranța de viață ar putea să scadă cu până la nouă ani în mai multe regiuni din lume, inclusiv în Europa și în America de Nord.

Oamenii de știință susțin că, în cazul în care răspândirea bolii nu este stopată, atunci COVID-19 va duce la reducerea speranței de viață, în special în zonele grav afectate de acest virus.

Studiul respectiv, care a fost publicat în jurnalul PLOS One, a examinat impactul deceselor cauzate de coronavirus asupra speranței de viață în patru regiuni din lume, ținând cont și de rata de infecție, dar și de grupele de vârstă.

”Studiul nostru oferă o primă evaluare a impactului pe care-l poate avea COVID-19 asupra speranței de viață în funcție de anumite scenarii pentru o perioadă de un an”, a declarat liderul studiului, dr. Guillaume Marois.

Acesta a explicat, de asemenea, că speranța de viață este definită ca fiind durata medie a vieții unei persoane.

El a declarat, de asemenea, că îmbunătățirea sistemului medical, educația sporită și condițiile socio-economice sunt factori importanți ce influențează sănătatea și speranța de viață.

Potrivit sursei citate, în ultimii 100 de ani, speranța de viață a crescut semnificativ în mai multe regiuni ale lumii, însă pandemia de coronavirus a schimbat aceste date.

Mai exact, ei au descoperit că în zonele în care numărul infecțiilor cu noul coronavirus nu a fost mare, pandemia de COVID-19 nu va afecta speranța de viață.De cealaltă parte, însă, în cazul țărilor în care speranța de viață este de până la 80 de ani, aceasta ar putea scădea cu doi la sută. În alte cazuri, însă, impactul asupra speranței de viață poate fi și mai mare, spre exemplu în Europa și în America de Nord, unde aceasta poate să scadă cu până la nouă ani.

”Europa a avut nevoie de aproape 20 de ani pentru a crește speranța de viață cu șase ani, de la 72,8, în 1990, la 78,6, în 2019. COVID-19 ar putea să schimbe aceste valori”, a explicat cercetătorulș Sergei Scherbov.

Experții, însă, au ținut să-i liniștească pe oameni explicând că mortalitatea cauzată de coronavirus a fost, într-un fel, redusă în ultima perioadă, întrucât protocolul privind tratarea acestei boli a fost mai bine definit față de acum câteva luni, când nu se știa aproape nimic despre felul în care acționează boala.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"