NordNews
Avem ce spune

Pandemie doar în cazul alegerilor parlamentare. Pentru prezidențiale anticipate, PSRM este pregătit

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova cere demisia președintelui Maia Sandu și organizarea alegerilor prezidențiale anticipate. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței de ieri al Consiliului Republican al formațiunii.

Fracțiunea PSRM calificat decizia Curții Constituționale drept „o lovitură de stat”.

„Partidul Socialiștilor din Republica Moldova califică decizia Curții Constituționale, adoptată sub presiunea vădită a președintelui Maia Sandu, drept o lovitură de stat, cu scopul de a instaura în Moldova un regim de guvernare extern, în interesul curatorilor de peste hotare ai lui Sandu. Curtea Constituțională a ignorat în mod brutal existența în Parlament a unei majorități, care l-a înaintat pe Vladimir Golovatiuc la funcția de prim-ministru. Putem vorbi de fapt, de reinstaurarea unui stat capturat” este menționat în declarație.

Totodată, liderul PSRM, Igor Dodon a anunțat că fracțiunea condusă cere demisia actualului președinte, Maia Sandu și se pregătește pentru alegeri prezidențiale anticipate.

„PSRM, mai mult ca oricare alt partid, este pregătit pentru alegeri parlamentare anticipate. Alegătorul știe că PSRM este singurul partid care apără independența țării, Constituția și legile Republicii Moldova”, este scris în declarație.

Amintim că, Curtea Constituțională a constatat joi, 15 aprilie, existența circumstanțelor care să justifice dizolvarea Parlamentului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata